Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Το μικρότερο νησί της Ιαπωνίας...


Το μικρότερο χωριό της Ιαπωνίας βρίσκεται πάνω στο ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΓΕΝΕΣ ΝΗΣΙ Αογκασίμα (ένα από τα περίπου 7.000 νησιά που αποτελούν την Ιαπωνία) και έχει έκταση μόλις 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

205 Ιάπωνες ζουν εκεί, αφού το νησί Αογκασίμα που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Ιζου, είναι ένας ενεργός κρατήρας. Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε το 1781 σκοτώνοντας περίπου τους μισούς κατοίκους, αναγκάζοντας όσους επιβίωσαν να εγκαταλείψουν το νησί για περίπου 50 χρόνια. Σήμερα, όσο περίεργο και αν ακούγεται οι κάτοικοι του νησιού ζουν μία ήσυχη ζωή εκεί.


Εσείς θα πηγαίνατε να ζήσετε σε αυτό το νησί;


Τι άλλες περίεργες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε 
για την Ιαπωνία;



15 σχόλια:

  1. Στο νησί Αoghasima μένουν 200 γενναίοι Ιάπωνες. Γιατί γενναίοι; Γιατί έχτισαν τα σπίτια τους ακριβώς στους πρόποδες ενός ηφαιστείου.


    Μπορεί να μην έχει γίνει έκρηξη τα τελευταία 200 χρόνια, όμως το Αoghasima είναι ενεργό ηφαίστειο, το οποίο σημαίνει πως μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εκραγεί!
    https://www.e-daily.gr/themata/122744/oi-anthrwpoi-pou-zoun-katw-apo-ifaistio-video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα παράξενα της Ιαπωνίας είναι ότι οι κάτοικοί της δεν προσκαλούν φίλους στο σπίτι τους. Επίσης είναι μεγάλη αγένεια να κορνάρεις στον δρόμο ακόμα κι αν έχει πολύ μποτιλιάρισμα. Θανάσης Αθανασίου

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/deka-trela-kai-paraxena-praymata-poe-semvainoen-mono-sten-iaponia_gr_5dc32014e4b03ddc02ee5cb9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Νικόλας Γιαννούλας)Η πόλη Beppu της Ιαπωνίας αποτελεί το μεγαλύτερο θέρετρο με ιαματικές πηγές στον πλανήτη, καθώς εκεί βρίσκονται 3.000 θερμές πηγές. Η γεωθερμική ιδιομορφία της πόλης οφείλεται στο ενεργό ηφαίστειο ύψους 1585 μέτρων Aso, που αποτελεί και το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας και βρίσκεται 96 χλμ νοτιοδυτικά της Beppu.

    Το νερό των πηγών δεν χρησιμοποιείται μόνο για λουτρά φυσικοθεραπείας, αλλά το εκμεταλλεύονται και οι κατοικίες της πόλης, όπως και η γεωγραφική έρευνα.

    Ωστόσο, δεν είναι όλες οι πηγές κατάλληλες για κολύμπι, λόγω της υπερβολικά υψηλής θερμοκρασίας τους, ενώ μερικές είναι τόσο εντυπωσιακές, που αποκαλούνται «η κόλαση της γης»!(περίεργη είδηση για Ιαπωνία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τη διάρκεια της περιόδου Έντο τα νησιά Νιιτζίμα, Μιγιακετζίμα και Χατσιτζοτζίμα λειτούργησαν ως χώροι εξορίας για εγκληματίες.

    Ναντια Σιμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα νησιά Ίζου Οσίμα και η Χατσιτζοτζίμα αποτελούν δύο πόλεις ενώ τα υπόλοιπα 7 νησιά σχηματίζουν 6 χωριά με τη Νιτζίμα και την Σικινετζίμα να σχηματίζουν ένα χωριό.

    Μαριέττα Σίμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η νήσος Αογκασίμα δεν είναι μία νησίδα γης όπου μεταξύ άλλων υπάρχει και ένα ηφαίστειο. Η νήσος Αογκασίμα είναι ουσιαστικά ο κρατήρας υποθαλάσσιου ηφαιστείου – και μάλιστα ενεργού – στο Αρχιπέλαγος του Ίζου, 200 μίλια από το Τόκιο στη θάλασσα των Φιλιππινων.
    Μέσα στη μεγάλη καλντέρα υπάρχει δεύτερη μικρότερη (ένα δεύτερο ηφαίστειο μέσα στον κρατήρα), πλάι στην οποία είναι χτισμένη η πόλη των 200 κατοίκων, η οποία περιλαμβάνει σχολείο και ταχυδρομεία ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΟΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Απόλλωνα, πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας. 💯

      Διαγραφή
  7. λυδια κατη: 1)Η Ιαπωνία έχει περίπου 1.500 σεισμούς ετησίως. Ευτυχώς, βέβαια, οι περισσότεροι από αυτούς είναι μόνο ασθενείς δονήσεις και όχι καταστροφικοί. Ο κύριος παράγοντας είναι η γεωγραφική θέση της Ιαπωνίας καθώς η χώρα βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων τεκτονικών πλακών.
    2. Η Ιαπωνία είναι η χώρα των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, αφού πάνω από 5.520 διαφορετικά μηχανήματα υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια. Από καραμέλες και παγωτά μέχρι ανθοδέσμες, ομπρέλες αλλά και έτοιμα γεύματα βρίσκεις άκοπα παντού!
    3. Οι Ιάπωνες επιβάλλεται να ρουφάνε τη σούπα τους! Ο λόγος; Η πράξη αυτή αποτελεί φιλοφρόνηση προς τον μάγειρα που έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό φαγητό που τρώνε.
    4. Στην Ιαπωνία το ποσοστό των αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλό. Πλούσια, σύγχρονη, πειθαρχημένη και επιτυχημένη χώρα από όλες τις πλευρές παραξενεύει πολύ όλους το γεγονός ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλό. Ετησίως περισσότεροι από 30.000 άνδρες και γυναίκες βάζουν τέλος στη ζωή τους, με βασικές αιτίες την κατάθλιψη και τις οικονομικές δυσκολίες.
    5. Μια οικογένεια Ιαπώνων χρησιμοποιεί το ίδιο νερό για μπάνιο! Για τους Ιάπωνες το μπάνιο δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να ξεπλύνει ο καθένας τη βρομιά από το σώμα του, είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Σε μια οικογένεια όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο νερό, ενώ πρώτα πλένεται ο πατέρας, ακολουθεί η μητέρα και τέλος τα παιδιά.
    6. Στην Ιαπωνία πολλοί δρόμοι δεν έχουν ονόματα! Συνήθως χρησιμοποιούνται αριθμοί και μπλοκ, δηλαδή τετράγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή