Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ρεκόρ Γκίνες


Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ "Γκίνες" (Guinness World Records), είναι ένα βιβλίο που εκδίδεται σε ετήσια βάση και καταγράφει πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον. Το βιβλίο Γκίνες θεωρείται ως το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως.
Ιστορικά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 στο Λονδίνο και έκανε από εκείνο το έτος ρεκόρ πωλήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στη Βενεζουέλα!

 Ο λόγος για το μεγαλύτερο παραγεμισμένο τσουρέκι που μπήκε επάξια στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πρόκειται για την περίφημη  hallaca που παρασκεύασαν αρτοποιοί στο Καράκας και είναι ένα γεμιστό τσουρέκι με ζαμπόν, χυμό ζαχαροκάλαμου και λεμόνι.
Είκοσι μέτρα μήκος πολλά κιλά αλεύρι και ζαμπόν αλλά και αρκετοί εθελοντές για να ζυμώσουν και να ψήσουν ήταν ο απολογισμός αυτού του εγχειρήματος που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το τσουρέκι χρειάστηκε πάνω από 10 ώρες για ολοκληρωθεί και στη συνέχεια φαγώθηκε σε πολύ λίγα λεπτά από το πλήθος του κόσμου που βρέθηκε στην εκδήλωση!

perierga.gr - Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στη Βενεζουέλα!

Η ψηλότερη καρέκλα στον κόσμο.

 Η συγκεκριμένη καρέκλα σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, καθώς φτάνει τα 30 μέτρα!


Το μικρότερο σκυλί. 

Είναι θηλυκό τσιουάουα και ονομάζεται Millie, ενώ το μέγεθός του δεν ξεπερνά σε μήκος τα 9,6 εκατοστά. Η Millie ζει με την ιδιοκτήτριά της Vanesa Semler στο Πουέρτο Ρίκο και χαρακτηριστικό του μεγέθους της είναι ότι όταν γεννήθηκε η Semler το τάιζε γάλα με το... σταγονόμετρο!


Ο μικρότερος γάιδαρος.

 Ονομάζεται KneeHi , είναι 6 χρονών και «κατάγεται» από την Μεσόγειο και είναι ο πιο μικρός γάιδαρος του κόσμου.


Το μεγαλύτερο ποδήλατο. 

Κατασκευάστηκε από τον Didi Zenftom από τη Γερμανία και η διάμετρος της κάθε ρόδας είναι 3,2 μέτρα!


O She Ping κάλυψε το σώμα του με 331.000 μέλισσες καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες.

 O She Ping κάλυψε το σώμα του με 331,000 μέλισσες καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες.


Η μικρότερη γάτα στον κόσμο


Μια γάτα από το Σαν Ντιέγκο κέρδισε ρεκόρ Γκίνες της μικρότερης γάτας στον κόσμο! Ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλά, ενώ σε ύψος φτάνει μόλις τα 15 εκατοστά!


Η μεγαλύτερη γενειάδα

Ο Sarwan Singh από τον Καναδά κέρδισε ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη γενείαδα καθώς η δικιά του πλησιάζει τα 2,5 μέτρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου