Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δέντρα με παράξενα… φορτία


Είναι γνωστά για τα παράδοξα αντικείμενα που κρέμονται από τα κλαδιά τους ή είναι σφηνωμένα στους κορμούς τους και όχι για το εντυπωσιακό τους φύλλωμα ή τους λαχταριστούς καρπούς τους. 
Τα 7 δέντρα που θα δείτε στη συνέχεια… κερδίζουν στα σημεία το ενδιαφέρον των περαστικών, που σταματούν κοντά τους για να θαυμάσουν τις συνταγές μαγειρικής, τα πασχαλινά αβγά, ακόμη τα παπούτσια και τα ροζάρια που υπάρχουν στην επιφάνειά τους. 
Άλλωστε ένα προς ένα αυτά τα δέντρα αποτελούν πλέον σήμα-κατατεθέν για τις περιοχές όπου βρίσκονται.

1. Rosary Bead Tree, Αργεντινή

Εκατοντάδες (ίσως χιλιάδες) κομποσκοίνια κρέμονται από τα κλαδιά του δέντρου αυτού, που βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο, έξω από την ιερή πόλη Salta, στη βόρεια Αργεντινή. Ένας περίεργος θρύλος συνδέεται με την εμφάνισή του καθώς και με το γεγονός ότι οι πιστοί κρεμούν ροζάρια στα κλαδιά του, ο οποίος σχετίζεται με την εμφάνιση της Παναγίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή και την επικοινωνία της με τον κόσμο.



2. Shoe Tree, Νεβάδα (ΗΠΑ)

Πρόκειται για ένα μοναχικό όσο και μυστηριώδες δέντρο, που βρίσκεται σε ένα ερημικό σημείο του αυτοκινητοδρόμου ανάμεσα στις πόλεις Ely και Reno. To παράδοξο Δέντρο των Παπουτσιών αποτελεί σήμα-κατατεθέν της περιοχής αλλά και εντυπωσιακό αξιοθέατο έτσι όπως είναι φορτωμένο με πολλές εκατοντάδες παπούτσια, ενώ ο κόσμος που κατοικεί στα πέριξ φροντίζει να συνεισφέρει με το… παπούτσι του, έτσι ώστε να διατηρηθεί η εικόνα του σαν αυτή που βλέπετε για πολλά χρόνια ακόμη…


3. Easter Eggs Tree, Γερμανία

Μόλις 18 αβγά τοποθετήθηκαν το Πάσχα του 1965 στο δέντρο αυτό, που βρίσκεται στην πόλη Saalfeld της Γερμανίας, ενώ δεκαετίες αργότερα και μέχρι σήμερα τα κλαδιά του «πλημμύρισαν» πολύχρωμα πασχαλινά αβγά, φτάνοντας τον απίθανο αριθμό των 9.800 τεμαχίων! Ορισμένα, μάλιστα, αποτελούν χωρίς υπερβολή ολόκληρα έργα τέχνης, καθώς είναι ζωγραφισμένα στο χέρι με περίτεχνα σχέδια, πούλιες, ακόμη και κοχύλια. Το 2010, το εν λόγω δέντρο προσέλκυσε πάνω από 13.000 επισκέπτες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν για την ανανέωση των αβγών κάθε χρόνο.


5.  Tree Climbing Goats, Μαρόκο

Το Δέντρο με τις Κατσίκες που βλέπετε δεν είναι προϊόν Photoshop ούτε κάποιο «τερτίπι» του φωτογράφου. Είναι πέρα για πέρα αληθινό, αφού οι κατσίκες αρέσκονται να ανεβαίνουν στα κλαδιά του δέντρου Argan, που φύεται στο Μαρόκο, προκειμένου να αναζητήσουν την τροφή τους. Με την πάροδο του χρόνου, μάλιστα, τα συμπαθή τετράποδα έχουν γίνει… ειδικοί στην τέχνη της αναρρίχησης, αποτελώντας την «ατραξιόν» της περιοχής!


6. Irish Recipe Tree, Λονδίνο

Ένα δέντρο στολισμένο με εκατοντάδες παραδοσιακές ιρλανδικές συνταγές δημιουργήθηκε από το συνεταιρισμό των Ιρλανδών Κτηνοτρόφων του Λονδίνου και τοποθετήθηκε σε κομβικό σημείο της πόλης, προκειμένου οι ντόπιοι να γνωρίσουν τις γεύσεις των γειτόνων τους. Πλήθος «γευσιγνωστικών» μυστικών κρύβονται μέσα στα κλαδιά, ενώ η ιρλανδική κουζίνα βρήκε έναν άριστο τρόπο προβολής…









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου